Brevkassen – the letter box

Vi får af og til henvendelser som fortjener at komme til fleres kendskab. Vi bringer kun sådanne med forfatterens tilladelse – og helst i det originale sprog. Brevene skriver du i kommentarboksen forneden og de bliver indsat med det nyeste øverst på denne side. Udgivelsen sker først når webmaster har gennemset kommentaen og har ret til at afvise og redigere indlæg.

It occurs we recieve information which may have a wider interest. If so, we ask the author permission to bring the text here, perhaps with some editing. You can submit a text through the comment box below, and after scrutiny of the webmaster it will appear on top of this page. If the volume of this page require that we move texts, a link to the moved text will be provided. The webmaster reserves his right to shorten, edit and dismiss contributions.

10 svar til Brevkassen – the letter box

 1. lars valentin siger:

  Jeg er interesseret i tegninger og pris på apteringsløsning til kaskelotskrog jeg kan kan få fingrene i !

 2. Claus Neergaard siger:

  Hej Grindeklub
  Jeg er meget interesseret i i bådtypen. Er der nogle typiske fejl, man skal være opmærksom op hvis man skal anskaffe sig en Grinde.

  Mvh Claus

  • hanshstorm siger:

   Meget få – båden er karakteriseret ved høj kvalitet, robusthed og fremragende bedømmelse af Veritas. Lidt afhængig af alderen skal man være opmærksom på om der har været alvorlig grundstødning der har medført tryk på kølhælen agter. Ses ved inspektion af fiberen agter hvor kølen slutter. De fleste har fået kølbolt helt fremme så det ikke sker. Ellers er det forhold der svarer til bådens alder, er den velholdt, er der tegn på pest (vi hører næste aldrig om det), vandintrængen ved gennemføringer/beslag (tætningsmassen holder ikke evigt), motorens tilstand.
   mvh
   Hans Storm

  • Claus siger:

   Tak for den hurtige orientering. Vh. Claus

 3. Tom Honoré siger:

  hej Jeg kan godt tænke mig en 3d tegning af grinden. Findes der sådan en?

 4. Michael Røhling aolesen siger:

  Hej. Jeg har observeret at masten på min grinde D-37 bøjer temmelig meget bagover (i en bue)når jeg strammer agterstaget. Masten fikseres i mastehullet med kiler foran masten.Jeg kan se at jeg har sat masten i det anbefalede hak i mastefoden. Jeg tænker, at foretaget er for langt. Mit spm er følgende: hvad er den anbefalede længde af forstaget?? Hvor finder jeg det
  Mvh Michael Røhling Olesen
  D-37

  • hanshstorm siger:

   Mit forstag er 1180 cm fra midte hul til midte hul.
   Umiddelbart er det da fint at masten krummer når man trækker i agterstaget. Det gør min da også. Og det er tilsigtet
   Jørgen Binzer

 5. reiss siger:

  Kjære Bruun-båt seilere,
  Kaskeloten “Salt” har fulgt den norske kyst nord i sommer. I de lange blonde sommernetter har jeg lurt på om Finn har kommet med byggetegninger og byggeanvisninger for den flotte slepejollen? Jeg er lei av den gamle gummijollen som ikke pynter opp noe videre og som er dårlig å ro. Dessuten kan garasjen brukes til noe fornuftig. Jeg er klar som et egg!
  Takker, hilsen Espen i Stavanger, Norge.

  • Anders Gustafsson siger:

   Såg sammanställningen av färgkoderna till Grinden. Saknar motsvarande för Kaskelotterna. Josephine har en däckskulör som är grågrön – och en motsvarande finner jag inte för Grindarna.
   Någon som vet?

   Anders, tel +46707772416

 6. Børge Lund Hansen. siger:

  Et forkert klik, og der går straks kage i den. Nå, men jeg prøver igen. Efter min mening er det Jørgen Binzer har fået lavet ikke godt nok. Jeg blev opmærksom på proplemet for nogle år siden, da en anden grinde sejler bemærkede at laminatet blev trykket sammen, jo mere han spænte boltene, og det var jo ikke så godt. Det jeg så har gjort er at krasse balsaen ud i et område på fem centimeter på begge sider af beslaget, og derefter fyldt det op med exposy spartelmasse fra West System. Det holder. Proplemet er løst en gang for alle. Jørgen.Jeg håber at det er gjort bedre end det udmidelbart ser ud til.For i øvrigt burde der værer fullaminat på dette sted. Når du montere forstaget igen, så sæt det i det midterste hul , for at få et lige træk på beslaget. Det er lidt rystende at der er begået en så alvorlig fejl på en ellers solid båd. Hvis grinden er det ypperste der er blevet bygget. Så siger jeg , tak skæbne for hvad der ellers findes. Men vi snakkes ved til generalforsamlingen.. Børge Lund Hansen..

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s