Kapsejlads

Kapsejlads i Grinde havde sin storhedstid i 1980’rne med mere end 40 deltagere til mesterskabsstævner. Grinden er en halvtonner, og de regler har haft ganske stor indflydelse på dimensionering af rig og sejlareal, og medført vi har en af de mest stabile og velsejlende både. Det er sjovt og lærerigt at sejle mod andre Gridner. Båden kan optimeres og har overraskende gode sejlegenskaber selv ned i helt let vind, hvor dog søsteren Spækhuggerene er overlegen. Men så vinder Grinden i hårdt vejr, i havn og på tur. Du kan kort sagt planlægge hvor sjovt du har lyst til at få det på vandet. Brug kommentarboksen på hjemmesiden om kapsejlads under “arrangementer” til at anmelde en sejlads du opfordrer andre Grinder til at deltage i, hvis du da ønsker lidt ligeværdig konkurrence. Er der mere end 5 Grinder som deltagere tæller arrangementet i vores mesterskabspokalserie (se vedtægter for Grindepokalen), og du kan ende i Hall of fame på denne side.

Klubben forsøger og opfordrer til at der afholdes et mesterskab i klassen hvert år. Så har du og din klub mod på at hjælpe med et arrangement, kontakt bestyrelsen! – der er så hjælp at få til det.

Grinden blev konstrueret til både kap og familiesejlads. Hold dig ikke tilbage med at komme ud – øvelse gør mester, og alt du lærer om din båd ved at sejle mod ligestillede vil optimere og hjælpe dig på tur med familien.